Enfrontament entre Gas Natural i la Generalitat per l’incendi mortal de Reus

Puigdemont responsabilitza a l'empresa, però els directius culpen al govern català
Título de la imagen
Título de la imagen

Segueix la picabaralla entre Gas Natural i la Generalitat. La dona de 81 anys que va morir el passat dilluns a Reus, a causa d’un incendi originat per una espelma que utilitzava per il·luminar el domicili, després que Gas Natural li hagués tallat el subministrament elèctric, ha aixecat una forta polèmica, que ha generat un seguit de retrets i acusacions entre l’empresa elèctrica i el govern català.

No són poques les acusacions que s’han creuat en aquests últims dies. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va responsabilitzar a l’empresa de la mort de la dona: “L’empresa és la responsable“, “Gas Natural ha omès el seu deure” d’avisar a l’Ajuntament quan va tallar el subministre elèctric de casa seva.

El conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, ha respost a les paraules del president Puigdemont, que ha qualificat d'”inapropiades“. Villaseca ha culpat a la Generalitat de no haver desenvolupat el reglament de la Llei 24/2015 de Pobresa Energètica.

El responsable de Gas Natural també ha respost a les declaracions del líder de Podem, Pablo Iglesias, que va demanar la compareixença al Congrés del president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé. Villaseca li ha respòs preguntant-se “quines explicacions pot donar Fainé“, que “es va incorporar a l’empresa el dia 24 i el tall de subministrament va ser el dia 14 de setembre“.

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha afirmat que considera una “plaga social que un 17% de la població espanyola visqui afectada per la pobresa energètica. Domènech ha anunciat que registrarà una sol·licitud de compareixença al Congrés perquè el nou ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, doni explicacions sobre la mort de la dona de Reus

En Comú Podem també ha sol·licitat la compareixença del president de l’Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (Unesa), Eduardo Montes, i de representants de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Els retrets han seguit a les xarxes socials, on el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, en un intent de relacionar la mort de la dona amb la suspensió del TC del decret català, que prohibia els talls de llum per impagament, ha tuitejat: “Recorda això el proper cop que et diguin radical“, adjuntant una notícia sobre l’incendi mortal.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) no ha dubtat en respondre al diputat, recordant-li que el “Govern català (del que ERC forma part) porta un any i mig incomplint la llei 24/2015 i permetent talls il·legals“. En relació amb aquest comentari, Rufián els va recomanar una altra notícia on s’explicava la suspensió del Tribunal Constitucional.

Finalment, la PAH va respondre amb un fragment de la mateixa notícia que havia passat el diputat, on s’explicava que l’anul·lació del TC “no té cap efecte sobre les persones vulnerables a Catalunya, doncs l’estiu passat es va aprovar la llei 24/2015 i que estableix mesures alternatives per lluitar contra la pobresa energètica com el principi de precaució“. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides