Els independentistes surten al carrer pels encausats del procés

A l'acte hi han assistit tots els representants polítics investigats per actes de desobediència
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge, 13 de novembre, s’ha convocat una mobilització al passeig de Maria Cristina, entre plaça Espanya i les Fonts de Montjuïc, “en defensa de la democràcia i les institucions catalanes“. Segons la Guàrdia Urbana, hi han assistit unes 80.000 persones. L’acte, organitzat per l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), s’ha dut a terme “per demostrar la capacitat del poble català de fer costat els seus càrrecs electes, encausats per la justícia espanyola“.

A la concentració hi han participat tots els representants polítics investigats per desobediència en casos vinculats amb el procés independentista, entre els quals es troba la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós i el regidor de Vic, Joan Coma. També hi han estat presents diversos membres de la societat civil, també encausats, com el president de Catalunya Acció, Santiago Espot.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha dit als assistents que “hem de decidir si pleguem veles o bé continuem fins al final. La convicció de la gent de l’Assemblea és clara i nítida: ho farem. Estem determinats a fer-ho. Pacíficament, com sempre, democràticament compromesos amb la decisió de la majoria, però insubornablement decidits a fer possible el naixement de la república catalana”.

Sànchez ha assegurat que “no restarem indiferents quan portin a judici el president Mas i els membres del seu govern“. L’organització considera que el país “ha entrat en una nova fase del camí de la construcció de la República Catalana, una fase clau en la qual cadascú de nosaltres serà més imprescindible que mai”.

La mobilització d’aquest 13N, amb el lema ‘Per la democràcia. Defensem les nostres institucions’, ha volgut mostrar “el rebuig de la ciutadania a les constants ofensives judicials i polítiques contra càrrecs electes de Catalunya“. El presentador de l’acte, el cantant de Lax’n’Busto, Salva Racero, ha denunciat les 407 actuacions judicials que s’han dut a terme contra les institucions catalanes i ha llegit el nom de tots els càrrecs investigats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides