El Parlament impulsa l’impost a la Coca-Cola

JxSí s'absté sobre les begudes ensucrades, però tomba la proposta contra els aliments
daurella
daurella

Amb els vots favorables de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP), el PSC i la CUP, el Parlament ha instat el Govern de la Generalitat a imposar un gravamen a les begudes ensucrades l’any vinent. En contra d’aquest impost a la Coca-Cola només ha votat el PP. Han optat per l’abstenció Ciutadans i Junts pel Sí. Aquesta aliança electoral i de Govern està connectada amb la cúpula de Coca-Cola Iberian Partners pel cantó convergent: un històric com Carles Vilarrubí és l’espòs de la presidenta del gegant embotellador, Sol Daurella, la dona més rica de Catalunya.

El resultat ha estat ben diferent pel que fa als aliments amb excés de sucre, sodi o greixos saturats. La proposta de les formacions d’esquerres per instar el Govern a carregar-los amb un impost ha estat tombada per Junts pel Sí i el PP.

L’impuls del gravamen sobre les begudes ensucrades coincideix pràcticament amb l’anunci del benefici net de Coca-Cola Iberian Partners. L’empresa que lidera Daurella el xifra en 537 milions d’euros entre el gener i el setembre del 2016, un 40% més que durant el mateix període del 2015. Els ingressos es van enfilar durant aquests nou mesos fins als 6.528 milions, un 35% més.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides