Parlon no serà la número dos del PSC

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Nuria Marin, ocuparà el càrrec de primera secretària adjunta
Título de la imagen
Título de la imagen

Durant la matinada d’aquest diumenge, després d’hores de difícil negociació, els socialistes catalans han arribat finalment a un acord per tancar l’executiva. El primer secretari, Miquel Iceta, i Nuria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, han pactat que durant els pròxims quatre anys la direcció socialista la integrin 49 persones, entre els quals hi ha 24 dónes i 25 homes.

Parlon ocuparà la secretaria de política municipal i formació, que fins ara portava Antoni Fogué. El càrrec de primera secretària adjunta l’ocuparà l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, i la presidència del partit la continuarà exercint Àngel Ros. Tal com havia sol·licitat Parlon, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, estarà al capdavant de les polítiques d’igualtat.

A la nova executiva s’ha incorporat Meritxell Batet, actual diputada al Congrés, que s’ocuparà d’una nova secretaria d’impuls federal. Eva Granados, portaveu del PSC al Congrés, serà responsable de l’àrea de política institucional, econòmica i social; mentre que l’eurodiputat Javi López serà secretari d’impuls europeu.

El càrrec que més desacord ha generat durant el XIII congrés del PSC, és el de la secretaria d’organització, que fins ara havia portat Assumpta Escarp. Finalment, després de llargues negociacions, s’ha decidit que el primer secretari del Vallès Oriental, exalcalde de la Roca del Vallès i actual coordinador del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Salvador Illa, es responsabilitzés d’aquesta àrea.

Alguns apunten que aquesta executiva no ha aconseguit “cosir” el sector proper a Parlon i el sector d’Iceta. Sembla que les discrepàncies i les exigències d’un i l’altre per conformar la nova direcció socialista ha deixat una executiva que no convenç a tothom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides