Rajoy es presenta, de nou, a la investidura

Aquest dimecres s'inicia un debat d'investidura, en el que es preveu que el candidat del PP surti elegit president del Govern central
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Govern central en funcions, Mariano Rajoy, se sotmet aquest dimecres a un nou debat d’investidura al Congrés dels Diputats. La primera sessió comença a les sis de la tarda i es preveu que com a molt tard divendres o dissabte, Rajoy torni a ser investit president del Govern.

Aquest dimarts, Rajoy ha acceptat l’encàrrec del rei Felip VI de presentar-se a un nou debat d’investidura, després d’haver-se assegurat els vots, i abstencions, necessaris per superar el debat.

El PSOE ha garantit que en la segona votació del debat d’investidura s’abstindrà davant la candidatura de Rajoy, cosa que facilitarà la investidura d’aquest per majoria simple.

El canvi de posicionament del PSOE ha provocat una lluita interna en el partit socialista, que posa en perill, fins i tot, la continuïtat de la relació entre el PSOE i el PSC.

Mariano Rajoy, a la sortida de la seva trobada amb el Rei, ha assegurat que es presenta a la investidura amb la voluntat de fer una legislatura sencera de 4 anys, malgrat que hi ha veus que ja li qüestionen que ni tan sols podrà aprovar els primers pressupostos generals que present a les Corts.

Rajoy es presenta a aquest debat d’investidura només tres mesos després d’haver-se presentat a l’anterior, que no va superar, el passat mes d’agost.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari