El PSC tria avui: o Iceta o Parlon

Prop de 17.000 militants escullen el nou, o la nova, lider del partit
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dissabte, 15 d’octubre, un total de 17.935 militants estan cridats a les urnes per escollir el primer secretari del PSC. Els socialistes catalans hauran d’elegir entre l’actual primer secretari, Miquel Iceta, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i vicesecretaria del partit, Núria Parlon. Els dos candidats van empatar en nombre d’avals recollits per optar a la cursa al lideratge del partit, amb 3.717.

Aquestes primàries es celebren en una de les etapes més difícils que ha patit el socialisme a nivell català i espanyol. Tot i això, ambdós candidats han assegurat que, en cas de guanyar, tiraran endavant amb el projecte de partit amb l’ajuda de l’altre. Tant Iceta com Parlon són partidaris de no permetre un govern del PP a l’Estat espanyol. En aquest cas, els dos han afirmat que s’hauria de convocar una consulta a la militància.

A banda del vot electrònic, els militants podran votar ensenyant el seu DNI, a un dels 150 espais electorals que hi han repartits per Catalunya. A les set del vespre es tancaran les urnes, i es donarà pas al recompte. Un cop s’hagi fet el recompte total dels vots emesos a tot el territori català, es comunicaran els resultats.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari