El Júnior va moure a Andorra les seves ‘mordides’ al Port de Tarragona

La UDEF ha connectat la fortuna dels Pujol amb un contracte de la Generalitat del 1998
Título de la imagen
Título de la imagen

Una part de la fortuna amagada a Andorra per la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol procedeix de comissions pagades el 1998 per l’empresa Euroenergo a canvi de l’adjudicació de l’emmagatzematge de combustible del Port de Tarragona, segons les conclusions de la UDEF revelades per El Mundo.

La informació d’aquest diari cita el contingut d’un nou informe que relaciona directament l’obtenció de mordides gràcies a la intermediació en l’atorgament de contractes, exercida per Jordi Pujol Ferrusola, amb moviments de diners cap al país dels Pirineus.

En concret, la UDEF ha detectat un pagament de nou milions de pessetes als comptes dels Pujol Ferrusola pocs dies després de l’adjudicació a l’empresa Euroenergo, en la qual s’assenyala que Jordi júnior va exercir influència sobre Lluís Badia, soci seu i exdiputat i senador convergent, que presidia el Port.

A més, apunta El Mundo, els investigadors segueixen la pista de 22 milions desviats per Euroenergo a FCC. Sospiten que podrien amagar pagaments als Pujol Ferrusola que s’haurien mogut mitjançant una empresa pantalla britànica.

Sobre la relació entre el Júnior i Badia, la UDEF destaca que comparteixen interessos econòmics, entre els quals alguns amb “evidents connotacions de ser operacions de blanqueig de capitals”. En aquest sentit, cita les inversions que ambdós van efectuar a Puerto de Rosario (Argentina) i a Croàcia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides