Quin decret ha signat Manuel Valls?

manuel valls
manuel valls

El primer ministre francès, nascut al barri d’Horta de Barcelona l’any 1962, ha signat el decret 1264/2016, publicat al Diari Oficial de la República, que fixa el nom d’Occitània (Occitanie) pels territoris que abans abastaven les regions del Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. Aquest decret, que ha entrat en vigor el dia 29 de setembre, estableix que la capital de la nova macroregió serà Toulouse.

El decret signat per Manuel Valls, que també subscriu el ministre de l’Interior, Bernard Cazeneuve, apareix publicat després que el Consell d’Estat hagi validat la decisió del Consell Regional de batejar la nova macroregió amb el nom d’Occitanie. Aquesta denominació va ser la més votada en una consulta telemàtica oberta a tota la ciutadania i ha suscitat l’oposició de molts habitants i representants de les comarques de la Catalunya Nord, que reclamaven que en el nom de la macroregió també hi hagués una referència a aquesta zona (proposaven Occitanie-Pays Catalan).

El passat 10 de setembre es va fer una multitudinària manifestació a Perpinyà per exigir el reconeixement del Pays Catalan. Però el Consell d’Estat, el ministeri de l’Interior i el primer ministre d’origen català han ratificat i validat la decisió del Consell Regional. Des de Toulouse miren d’apaivagar la polèmica i proposen que la nova macroregió d’Occitània porti per subtítol Pirineus-Mediterrània per tal d’acontentar els habitants del departament dels Pirineus Orientals, que té per capital Perpinyà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides