El Congrés investigarà a Fernández Díaz

La cambra baixa vol saber si el ministre va ser servir la institució amb finalitats partidistes
Título de la imagen
Título de la imagen

El Congrés dels Diputats ha aprovat la creació d’una comissió que té com a objectiu investigar l’ús que va fer el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, de les institucions de l’Estat, i en concret del ministeri amb finalitats partidistes. La comissió s’ha creat amb motiu de l’anomenada ‘operació Catalunya’.

El PSOE, ERC i el PDC han fet arribar al ple de la cambra baixa aquesta proposta, que han aprovat totes les formacions, tret del PP, amb 205 vots a favor, 136 en contra, i dues abstencions.

Antonio Trevín, diputat del PSOE, ha assegurat que l’objectiu de la Comissió és “aclarir si el govern i especialment el ministre de l’Interior ha creat una policia política, i si com deia el senyor Fernández Díaz, el president ‘ho sap tot’, referint-se a Mariano Rajoy, perquè aquesta sospita tan fonamentada és incompatible amb la democràcia“.

El portaveu de l’antiga Convergència, Francesc Homs, ha dit que la conversa feta pública entre Fdez. Díaz i el que era el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso,sembla un guió de Mortadelo i Filemón, però que reflecteix fets molt greus“, i Gabriel Rufián, el portaveu adjunt d’ERC al Congrés, ha assegurat que la qüestió “no va d’un partit polític“, sinó de “gent decent contra gent indecent“.

Concretament, la comissió investigarà els enregistraments de la conversa que van tenir Fernández Díaz i De Alfono, així com les declaracions que va fer el comissari José Manuel Villarejo sobre l’existència d’un grup de policies designats pel ministre, per seguir les activitats dels dirigents independentistes, fabricar dossiers i filtrar-los als mitjans de comunicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides