Homs indigna les associacions de jutges

El diputat convergent va dir que la sentència del 9N ja estava dictada
Título de la imagen
Título de la imagen

Les declaracions de Francesc Homs d’aquest dilluns en relació amb la instrucció judicial sobre la consulta del 9N han generat un fort rebuig entre jutges i fiscals.

La Asociación Professional de la Magistratura, entre altres associacions de jutges i magistrats, considera particularment “rebutjable” que un representant del poder legislatiu com és Homs, diputat al Congrés, “reaccioni amb aquest menyspreu cap a l’ordenament jurídic en un Estat de dret”, ha explicat a El País. Després de declarar aquest dilluns al Tribunal Suprem, l’exportaveu del Govern de la Generalitat va dir que la sentència del 9N ja estava “dictada per endavant”.

Per la seva part, la més progressista Jutges per la Democràcia ha recordat que Homs “disposa d’un sistema de recursos que són garantia d’un judici just”. El Foro Judicial Independiente també ha destacat que Homs “no s’adona de l’abast d’aquestes declaracions”, que troben que suposen una acusació de prevaricació contra els jutges.

“El problema no és que la justícia estigui instrumentalitzada, és que és ell qui instrumentalitza la justícia per elevar el to d’una confrontació de naturalesa política”, ha respost Álvaro García, president de la Unión Progresista de Fiscales, també a El País.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari