El TSJC manté Mas a un pas del judici

El recurs de les defenses contra la resolució que tancava la instrucció sobre el 9N no ha prosperat
Mas surt del TSJC
Mas surt del TSJC

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs presentat per la defensa de l’expresident Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau contra la resolució que concloïa la instrucció sobre l’organització de la consulta sobiranista del 9N.

Ha quedat ratificada, així doncs, la decisió del magistrat Joan Manel Abril, que situava els tres membres de l’anterior Govern català a les portes del judici per l’organització d’una consulta alternativa a la que va prohibir el Tribunal Constitucional. A partir d’ara, s’espera que la Fiscalia i les altres acusacions presentin els seus escrits de qualificació.

En la resolució coneguda aquest dijous, els magistrats del TSJC emfatitzen sobre la seva independència judicial, assenyalen que en aquest cas no s’enjudicien “actes polítics” i que tampoc hi ha una causa política sobre la suposada participació en els fets investigats de figures amb responsabilitats executives públiques.

Per la seva condició d’aforat pel fet de ser diputat al Congrés, l’exconseller Francesc Homs, l’altre membre del Govern imputat pel 9N, declara al Tribunal Suprem aquest 19 de setembre.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari