Les Corts Valencianes insten Barberá a renunciar al Senat

Tots els grups, inclòs el del PP, es mostren favorables a la proposta del PSPV i de Compromís
rita barbera
rita barbera

Rita Barberá pot conservar el seu seient al Senat fins que es dissolguin les Corts Valencianes -previsiblement, d’aquí a tres anys-, però el Partit Socialista del País Valencià i Compromís han impulsat una proposta que insta l’exalcaldessa de la capital del Túria a deixar de ser senadora.

Per bé que només té un valor simbòlic, els cinc grups parlamentaris de les Corts Valencianes, també el del PP, donen suport a la resolució en aquest sentit que es vota aquest dijous. L’objectiu és “salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i les valencianes”.

El senat, com les Corts Valencianes, tampoc pot revocar el nomenament de Barberá com a senadora. Malgrat això, el president de la cambra valenciana, Enric Morera, ha manifestat que es vol reunir amb el president del Senat, Pío García Escudero.

Un cop s’ha conegut aquesta setmana que s’investiga Barberá en el marc d’una causa penal sobre el suposat blanqueig del PP a València, l’exalcaldessa ha anunciat que abandona el partit, però no el Senat, de manera que manté la seva condició d’aforada.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari