Quin gran maldecap té el president del Barça?

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça

La nova exhibició d’estelades al Camp Nou, amb motiu del partit de la Champions League contra el Celtic, enverina encara més les ja complicades relacions del Barça amb la UEFA. El club blaugrana ha rebut fins ara tres sancions de l’organisme del futbol europeu –que, jurídicament, és una entitat privada- per fets semblants, amb multes ascendents de 30.000 euros, 40.000 euros i 150.000 euros. L’última sanció contemplava una rebaixa de 50.000 euros si no es tornaven a repetir les exhibicions d’estelades en els pròxims dos anys, fet que ja ha estat vulnerat en el primer partit de la Champions d’aquesta temporada al Camp Nou que, a més, va anar acompanyat d’una escridassada de part dels espectadors quan va sonar l’himne de la competició europea.

La UEFA és molt estricta a l’hora d’impedir la barreja de la política –i les estelades són un símbol marcadament polític- en els seus esdeveniments esportius. En ser una entitat privada, el seu comité de disciplina actua d’acord amb els estatuts de l’organització. L’estratègia del Barça de traslladar el conflicte de les estelades a l’àmbit de la justícia ordinària és una “provocació” que, de ben segur, tindrà efectes molt contraproduents pels interessos de l’entitat que presideix Josep Maria Bartomeu i que poden comportar, d’entrada, el tancament del Camp Nou.

La campanya per omplir d’estelades l’estadi del Barça, malgrat els perjudicis econòmics que això ocasiona al club, té una segona lectura en clau electoral. La presidència de Josep Maria Bartomeu –que va accedir al càrrec després de la dimissió sobtada de Sandro Rosell, tot i que va revalidar-lo majoritàriament a les urnes l’any passat- suscita l’oposició radical dels nuclis laportistes, identificats amb l’independentisme, que encara queden actius. Exhibint estelades al Camp Nou saben que estan perjudicant les relacions del president amb la UEFA i desgasten la imatge de Josep Maria Bartomeu en la perspectiva de les pròximes eleccions a la directiva… previstes per d’aquí a cinc anys!

A més, l’elecció del nou president de la UEFA, l’eslovè Alexander Ceferin, no ajuda gens el Barça en la defensa que fa de l’exhibició de les estelades en nom de la “llibertat d’expressió d’un sentiment” i és de preveure que l’organisme futbolístic europeu continuarà actuant amb mà dura contra la reiterada insubordinació d’una part de l’afecció del club blaugrana. L’esperança era que sortís escollit president l’holandès Michael van Praag, bon amic del difunt Johan Cruyff, ja que podia ser més comprensiu amb els arguments del Barça, però la seva candidatura va perdre clarament davant la d’Alexander Ceferin.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari