El pla de Puigdemont segueix el seu curs

La Junta de portaveus del Parlament vota la qüestió de confiança del president de la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimarts, la Junta de Portaveus es reunirà al Parlament per debatre i votar la qüestió de confiança plantejada pel president de la Generalitat. Aquesta convocatòria pretén posar data a la qüestió i regular les condicions del debat, d’acord amb el que estableix el reglament del Parlament.

Segons l’article 150 d’aquest reglament, la qüestió de confiança ha de presentar-se mitjançant un escrit, i acompanyar-se del certificat respectiu del Govern, i, una vegada admesa a tràmit per la Mesa, la presidenta del Parlament, en aquest cas, Carme Forcadell, ha de comunicar-ho als portaveus dels grups i convocar el ple per debatre i votar-la.

Pel que fa a la regulació de la qüestió de confiança, la llei de la Presidència de la Generalitat i del Govern, fixa que el president pot plantejar al Parlament una qüestió de confiança sobre el seu programa, sobre una declaració de política general, i sobre una decisió de transcendència excepcional.

La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha assegurat que donaran suport al president Puigdemont en la moció de confiança, a la qual se sotmetrà el pròxim 28 de setembre. Els deu diputats de la CUP votaran a favor de mantenir la confiança en Puigdemont. “No hi ha motius per convocar noves eleccions“, ha assegurat Gabriel.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari