Puigdemont s’apunta a la manifestació independentista

Per primera vegada, un president de la Generalitat pren part en un acte reivindicatiu que reclama la independència de Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, participarà en la manifestació independentista convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, el dia 11 de setembre.Puigdemont ha decidit anar a la convocatòria que s’ha fet a la ciutat de Salt, a la província de Girona.

La consellera portaveu, Neus Munté, ha informat que tots els membres de l’Executiu català també assistiran a la resta de convocatòries que l’ANC i Òmnium han planificat per aquesta Diada.En total són cinc les ciutats escollides perquè es facin simultàniament manifestacions a favor de la independència de Catalunya.

L’únic conseller que no està previst que es manifesti, és el d’Interior, Jordi Jané, perquè segons el Govern es dedicarà a controlar el dispositiu de seguretat durant tot el dia. Aquesta és la primera vegada que un president de la Generalitat de Catalunya participa en un acte reivindicatiu de caràcter independentista.

L’anterior president de la Generalitat, Artur Mas, va declinar participar en aquestes manifestacions mentre ocupava el càrrec de president del Govern català, amb l’argument de desvincular el seu paper institucional amb una reivindicació partidista, al considerar que el seu càrrec representava tots els catalans.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari