La sèrie televisiva de 1714 no retorna els diners dels mecenes

garcia tizon
garcia tizon

Ho ha denunciat una de les persones que hi va posar diners ara fa tres anys, Júlia Pérez Lema, en una carta que ha enviat a ‘El Periódico d Catalunya‘. El projecte ‘1714, el preu de la llibertat’ va ser presentat al Born en plena preparació del Tricentenari, el novembre de 2013. Es tractava de dues pel·lícules de 90 minuts cada una, basades en una trilogia escrita per l’actual president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch. Els dos capítols de la sèrie havien de ser dirigits per Sílvia Quer i comptava amb la participació d’actors com Lluís Homar, Josep Maria Pou, Sílvia Bel i Marc Cartes. La producció corria a càrrec de TV3, La Xarxa Audiovisual Local i Prodigius Cinema.

El pressupost de ‘1714, el preu de la llibertat’ era de 2,55 milions d’euros, dels quals TV3 n’havia d’aportar 1,2, La Xarxa Audiovisual Local, 500.000, Prodigius Cinema, 400.000, l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), 270.000, i se’n van demanar 200.000 a través d’una campanya de subscripció popular a Verkami. La televisió pública basca EiTBes va comprometre a aportar 150.000 euros més.

A més, el projecte comptava amb la col·laboració de la Plataforma pel Dret a Decidir, Ciemen, la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana, la Plataforma per la Llengua, Acció Cultural del País Valencià, l’Obra Cultural Balear, Associacionisme Cultural Català, la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes i l’Associació de Municipis per la Independència. També hi van col·laborar els mitjans de comunicació Ara, Vilaweb, El Punt Avui, Catalunya Ràdio, Sàpiens i Nació Digital.cat.

Tot i el contracte firmat entre les parts el desembre de 2013, TV3 es va acabar negant a fer l’aportació que havia promès i el projecte se’n va anar en orris. A la seva carta, Júlia Pérez explica que en la gestació del projecte ja s’havien gastat uns 400.000 euros i que en una nota a la plataforma Verkami, el seu productor executiu, Agustí Mezquida, anunciava que si no s’aconseguia el finançament necessari es retornarien les aportacions particulars a partir del 30 de maig de 2014.

Pérez es queixa que no només no ha rebut els diners sinó que no li contesten els correus electrònics demanant explicacions de la situació creada. La campanya de recollida d’ajuts va superar els 200.000 euros demanats i va arribar fins als 226.605. N’hi havia des de 5 euros fins a 3.000. Més de mil mecenes s’han quedat sense recuperar els seus diners.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari