Colau manté el pols amb Fernández Díaz

L'Ajuntament de Barcelona preveu recórrer contra la denegació de l'ordre d'entrada al CIE i rumia com precintar-lo
cie
cie

L’Ajuntament de Barcelona no tira la tovallola en la seva causa contra el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Després que el Jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona denegués al Govern municipal l’ordre judicial per efectuar la inspecció d’aquesta instal·lació, el tinent d’alcalde Jaume Asens ha manifestat que aquest fet no afecta l’ordre de cessament d’activitat.

A partir d’ara, el Consistori que encapçala Ada Colau mirarà d’aconseguir el precinte del CIE, per bé que Asens no ha especificat com actuaran. El regidor de BComú, això sí, ha destacat que la jutgessa “considera que és un fet notori, i estem d’acord en que és un fet notori, però el que diuen els serveis jurídics de l’Ajuntament és que no poden posar un retall de diari a l’expedient”.

“La voluntat del govern municipal és anar el més ràpid possible amb l’ordre de precinte”, assegura Asens, qui també ha remarcat que la jutgessa “mostra la seva estranyesa en el fet que aquest equipament estava funcionant sense llicència des de fa 10 anys, i aquesta estranyesa és compartida, però el temps transcorregut no l’eximeix de complir amb els requisits de seguretat”.

El Govern municipal de Barcelona preveu recórrer contra la denegació de l’ordre d’entrada sol·licitada, mentre que el Ministeri de l’Interior té temps fins a principis d’aquest mes d’agost per recórrer contra l’ordre municipal de cessament d’activitat.

Segons la resolució de la jutgessa, l’Ajuntament no té competències per ordenar el tancament del CIE i la petició “amaga un clar, manifest i evident conflicte competencial entre l’Ajuntament i l’Administració de l’Estat”. Així mateix, exposa que el conflicte s’hauria de resoldre “a través d’una altra via, però no en un incident sumari d’autorització d’entrada domiciliària”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari