Aigua clara sobre els Pujol i De la Rosa gràcies als papers de Panamà

La UDEF informa l'Audiència Nacional dels noms clau de la trama d'evasió fiscal
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Els papers de Panamà han ajudat la UDEF a posar nom a les persones que s’amagaven a les societats opaques amb què els investigadors assenyalen que membres de les famílies Pujol i De la Rosa van esquivar el pagament d’impostos.

Segons publica El Confidencial, aquesta unitat policial ha tret l’aigua clara sobre un dels últims interrogants pel que fa a l’operativa del cobrament de comissions vinculades amb l’operació de venda d’un miler d’oficines del Santander (2007). En l’informe que ha remès a l’Audiència Nacional atribueix a membres de totes dues famílies una concertació per amagar a Hisenda pagaments de 13 milions d’euros (per una suposada intermediació en el traspàs), emprant estructures societàries en tercers països i “la subcontractació en cadena dels serveis sol·licitats”.

Entre els assenyalats, cita la mateixa informació, hi ha Oleguer Pujol (fill petit de l’expresident Jordi Pujol), el seu soci Luis Iglesias (gendre d’Eduardo Zaplana), el financer Javier de la Rosa i els seus fills Javier i Gabriela, i l’empresari José María Villalonga Bardella. Se’ls assenyala per haver pactat amb el fons Sun Capital el pagament de les seves comissions mitjançant el despatx d’advocats neerlandès ITPS Group, que controlava les societats instrumentals ARD Choille VB i Marway BV.

Els papers de Panamà han ajudat la UDEF a ubicar els fills de Javier de la Rosa i a Villalonga rere Barcem Limited i Davenport Trading Group, respectivament. Aquestes dues societats van ser les perceptores dels pagaments d’ARD Choille i Marway.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari