La suma de PP i C’s queda molt lluny de la majoria absoluta

En canvi, segons el sondeig, Unidos Podemos i PSOE freguen els 170 escons
Título de la imagen
Título de la imagen

Les urnes del 26-J ens deixen un panorama polític encara més rocambolesc que el de les eleccions del passat mes de desembre, si les dades de l’enquesta a peu d’urna feta per RTVE i la FORTA es confirmen. Segons aquesta enquesta, el PP guanyaria nítidament (117-121 escons), però amb una petita reculada. El mateix li passa al PSOE (81-85 escons) que, tot i mantenir el percentatge de vot, baixaria a la tercera posició, per darrere d’Unidos Podemos (91-95).

Una de les dades clau que ens deixa el sondeig és la baixada de Ciudadanos, que passaria dels 40 escons de les eleccions del 20-D a només 26-30. Si es confirma aquesta estimació, la suma de PP i C’s arribaria, en el millor dels casos, als 151 escons, molt lluny dels 176 que marquen la majoria absoluta al Congrés dels Diputats. En canvi, la hipotètica suma d’Unidos Podemos i del PSOE podria fregar els 170 escons.

Pablo Iglesias president del govern amb el suport del PSOE i d’Esquerra Republicana, per exemple? No sembla aquest l’escenari més plausible, si bé les negociacions polítiques que comencen demà hauran de desmentir-ho. Un govern de PP i C’s amb el vistiplau extern (abstenció) del PSOE podria ser la fórmula escollida. En tot cas, els mals resultats de Ciudadanos inhabiliten Albert Rivera per forçar la sortida de Mariano Rajoy i l’elecció d’un president del govern del PP de recanvi, com ell volia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides