La suma de PP i C’s queda molt lluny de la majoria absoluta

En canvi, segons el sondeig, Unidos Podemos i PSOE freguen els 170 escons
Título de la imagen
Título de la imagen

Les urnes del 26-J ens deixen un panorama polític encara més rocambolesc que el de les eleccions del passat mes de desembre, si les dades de l’enquesta a peu d’urna feta per RTVE i la FORTA es confirmen. Segons aquesta enquesta, el PP guanyaria nítidament (117-121 escons), però amb una petita reculada. El mateix li passa al PSOE (81-85 escons) que, tot i mantenir el percentatge de vot, baixaria a la tercera posició, per darrere d’Unidos Podemos (91-95).

Una de les dades clau que ens deixa el sondeig és la baixada de Ciudadanos, que passaria dels 40 escons de les eleccions del 20-D a només 26-30. Si es confirma aquesta estimació, la suma de PP i C’s arribaria, en el millor dels casos, als 151 escons, molt lluny dels 176 que marquen la majoria absoluta al Congrés dels Diputats. En canvi, la hipotètica suma d’Unidos Podemos i del PSOE podria fregar els 170 escons.

Pablo Iglesias president del govern amb el suport del PSOE i d’Esquerra Republicana, per exemple? No sembla aquest l’escenari més plausible, si bé les negociacions polítiques que comencen demà hauran de desmentir-ho. Un govern de PP i C’s amb el vistiplau extern (abstenció) del PSOE podria ser la fórmula escollida. En tot cas, els mals resultats de Ciudadanos inhabiliten Albert Rivera per forçar la sortida de Mariano Rajoy i l’elecció d’un president del govern del PP de recanvi, com ell volia.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari