Comença la renovació del politburó de la CUP

Quan Puigdemont se sotmeti a la moció de confiança, els cupaires tindran una nova executiva, però no ncessàriament més dòcil
Anna Gabriel, diputada de la CUP.
Anna Gabriel, diputada de la CUP.

Aquest dilluns al vespre es va reunir el secretariat nacional de la CUP en petit comitè, amb només nou dels seus quinze membres després que, divendres passat, en dimitissin sis, propers al corrent Poble Lliure, que eren els partidaris de l’aprovació dels pressupostos d’Oriol Junqueras i que, al gener passat, es van oposar a forçar la sortida d’Artur Mas.

 

Amb la seva dimissió, aquest sector volia fer visible les divisions internes, ja que en la reunió d’avui estava prevista la renúncia en bloc de tota l’executiva.

 

El secretariat cupaire va començar a preparar el nou reglament electoral, que serà aprovat dins de dues o tres setmanes pel comitè polític d’aquesta formació.

 

Tal com es va decidir en l’assemblea de la CUP d’Esparreguera del maig passat, el nou secretariat, equivalent a l’executiva, s’escollirà per un doble sistema: onze dels seus quinze membres, s’elegiran a través de candidatures col·lectives, i els quatre restants a títol individual.

 

La nova executiva que surti d’aquest procés serà la que fixarà la posició de la CUP en la moció de confiança a la qual se sotmetrà el president Carles Puigdemont el setembre vinent.

 

El secretariat es va reunir el mateix dia que La Vanguardia publicava una enquesta segons la qual, si es repetissin ara les eleccions, perdria set dels seus deu diputats al parlament. Però aquest no era la dada més rellevant, sinó que els votants de la CUP en les eleccions del 27-S situen Anna Gabriel entre els líders polítics menys valorats, amb una nota de 2,9. Només el popular Xavier García Albiol obté pitjor nota.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides