Ercros tanca la fàbrica de Flix… i rep una subvenció!

La Generalitat continua 'regant' amb diners públics els sindicats i les patronals
flix
flix

Catalunya és una subvenció. El DOGC acaba de publicar la relació d’ajudes que va distribuir durant l’any passat el departament d’Empresa i Ocupació. Una llarguíssima botifarra de 143 pàgines amb més de mil beneficiaris de la ‘menjadora’ de diners públics. Aquesta relació s’afegeix a les ‘manguerades’ que, com ha anat explicant aquest digital, reparteixen cada any les conselleries de la Generalitat i que són una de les causes principals de l’enorme dèficit que arrosseguen les finances catalanes.

Una de les subvencions més surrealistes que figuren en la llista del departament d’Empresa i Ocupació publicada al DOGC és la que s’ha concedit a l’empresa Ercros: 33.000 euros per sufragar un “projecte que identifiqui i seleccioni operadors que puguin instal·lar-se al polígon de Flix per desenvolupar activitats manufactureres”. A començaments d’any, Ercros va anunciar que tancava la seva històrica fàbrica de clor de Flix, deixant 119 treballadors a l’atur i provocant un gravíssim problema social en aquesta localitat de la Ribera d’Ebre.

Doncs bé, la Generalitat, en comptes de treballar per evitar aquest tancament… dóna una subvenció a Ercros perquè intenti trobar empreses que cobreixin el desastre laboral que provoca amb la seva fugida. A més, Ercros deixa un ‘regal enverinat’ que també haurem de pagar entre tots. La letal contaminació de l’embassament de Flix amb un ‘còctel’ de 700.000 tones de metalls pesants a causa de la seva irresponsabilitat mediambiental en els processos industrials que hi desenvolupava.

En aquesta nova botifarra de subvencions del departament d’Empresa i Ocupació que publica el DOGC hi tornem a trobar els sindicats i les patronals catalanes que, com ja hem publicat, també ‘mamen’ d’altres conselleries:

Comissions Obreres: 1,7 milions en dues subvencions
UGT: 1,6 milions d’euros en dues subvencions
Foment del Treball: 1,4 milions en dues subvencions
Pimec: 0’9 milions en dues subvencions

Per no faltar, tampoc falten els ‘invents’ del valencià Eliseu Climent, un dels grans i consumats ‘caçasubvencions’ que pul·lulen per Catalunya: 18.000 eurets més pel setmanari El Temps i 14.000 eurets més per l’Institut Ignasi Villalonga. Tot suma!

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari