El hacker mostra com es va infiltrar al WEB dels Mossos d’Esquadra

Pirates per Catalunya acusa al Sindicat dels Mossos d'Esquadra, l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, com a responsables de la filtració de les dades
Título de la imagen
Título de la imagen

El hacker que va realitzar un atac informàtic al WEB i al perfil de Twitter del Sindicat dels Mossos d’Esquadra (SME), i que va filtrar durant vàries hores les dades personals (nom, domicili, telèfon i comptes bancaris) d’uns 5.600 agents afiliats, ha penjat un vídeo a YouTube on es mostra com va burlar la seguretat de les pàgines web.

L’atac informàtic del passat dimecres, 18 de maig, ha estat reivindicat per un hacker que es fa anomenar Phineas Fisher i que, segons declaracions al diari Ara, ha afirmat que va animar-se a “fer un senzill atac als Mossos” després de veure el documental Ciutat Morta. El hacker ha assegurat que no és “de Catalunya ni d’Espanya”, ja que “no seria tant ximple com per actuar a casa”. Tot i això, al compte de Twitter del SME es va penjar un comunicat escrit en català, on es deia que el sindicat es refundava com a Sindicat de Mossos d’Esquadra pels Drets Humans per “deixar de fer el treball brut com a soldats rasos del capitalisme i començar a estar de veritat al servei del poble combatiu”. Fisher afirma, però, que va escriure-ho amb l’ajuda d’un traductor.

El partit polític, Pirates de Catalunya, ha presentat al respecte una acusació particular contra el SME, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). Pirates de Catalunya han explicat en un comunicat que el ‘modus operandi’ de les institucions judicials només actua “contra les vàlues més dèbils de la cadena“, ignorant altres parts igualment responsables d’aquestes filtracions de dades personals, els responsables de garantir-ne la integritat i seguretat.

No hi haurà justícia si només es persegueix a l’executor i no al que ha permès, tenint els recursos, aquesta vulneració de la privacitat“, ha assegurat el partit. En les pròximes hores presentarà la denúncia davant del jutje, esperant que s’admeti a tràmit amb la voluntat de presentar davant de la societat i de l’opinió pública, que “tan culpable és l’atacant maliciós com el responsable de garantir la seguretat dels sistemes i les dades“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides