L’enterovirus, probable causa de la mort d’una nena a Reus el març

El cas de tetraplegia de l'Institut Guttman no està relacionat amb els altres 48
argimon
argimon

El cas de la nena afectada el febrer de tetraplegia després d’una mielitis provocada per enterovirus només és coincident amb els altres 48 casos de nens i nenes menors de sis anys que consten com a afectats, informen fonts de l’Institut Guttman de Badalona. La menor, de tres anys i ingressada des de fa tres setmanes en aquest centre, té un subtipus de virus diferent, el D-68, molt agressiu, la presència del qual s’ha descartat en els altres pacients.

Pel que fa una mort a les comarques de Tarragona relacionada amb els mateixos símptomes d’aquest brot, el sotsdirector del CatSalut, Josep Maria Argimon, ha dit que malgrat que “clínicament entraria en aquest conjunt, no hem aconseguit detectar l’enterovirus en les mostres del menor”. “És un cas probable, però no tenim la certesa”, ha afegit.

Una nena de dos anys
Però la mare de la nena de dos anys que va morir a Reus el 28 de març va enregistrar una trobada amb el cap de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Reus, Joaquín Escribano, qui va reconèixer que “hi ha una epidèmia local d’enterovirus” i va assenyalar que la mort de la nena l’havia causat “una infecció vírica”, en concret “un enterovirus, habitual en aquesta època de l’any”, revela el Diari de Tarragona.

En la mateixa gravació citada per aquest mitjà, que segons la mare fou obtinguda amb el permís del metge, Escribano admet que potser el pediatre que va atendre la nena “no va saber interpretar” els resultats de les proves practicades, afegint que considera que l’haurien d’haver derivat a Barcelona. L’Hospital Vall d’Hebron de la capital catalana, de fet, va alertar Salut d’un brot víric d’una gravetat fins ara inèdita a Catalunya.

Els pares de la nena s’estan plantejant denunciar l’Hospital Sant Joan de Reus per negligència en el tractament i el diagnòstic.

Dels 48 casos de diversa gravetat sota estudi a Catalunya, 21 afectats segueixen ingressats, la majoria dels quals evoluciona positivament, però cinc es troben en un estat molt greu, ha informat el Departament de Salut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides