Els Pujol van amagar la fortuna andorrana a cinc fundacions panamenyes

La BPA va gestionar des de Belize una xarxa creada per Alemán, Cordero, Galindo & Lee
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

Cinc fundacions panamenyes controlades des de Belize han servit d’amagatall dels diners andorrans de tots els membres de la família Pujol Ferrusola, publica El Confidencial citant fonts del cas. Segons la mateixa informació, el transvasament de fons va tenir lloc quan les autoritats espanyoles van començar a rastrejar els comptes del clan al Principat -entre el febrer del 2011 i el novembre del 2012- i els Pujol Ferrusola va aconseguir, així, que els seus noms no figuressin a la base de dades de la Banca Privada d’Andorra (BPA), entitat que hauria gestionat des de Belize aquella xarxa.

Entre les fundacions que integraven aquesta estructura destaquen Kopeland Foundation -on Jordi Pujol jr. va moure 2,4 milions quan se’l començava a investigar- i Clipperland Foundation -on hauria traspassat diners Pere Pujol. Citant fonts del cas, El Confidencial revela la detecció de tres instrumentals més creades pel despatx panameny Alemán, Cordero, Galindo & Lee i emprades pels Pujol: Doneran Foundation, Kamala Foundation i Doral International Foundation. En tots tres casos consta com a propietari d’aquestes fundacions Global Services Advisory Limited, domiciliada a la mateixa direcció que la seu del bufet a Belize i rere la qual hi ha BPA Serveis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides