Colau s’estrena a l’ONU

L'alcaldessa de Barcelona escomet Espanya i la UE pel tracte als immigrants i reivindica la feminització de la política
colau
colau

El discurs amb què l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha estrenat a Nacions Unides aquest cap de setmana ha rebut força aplaudiments. La Unió Europea i, en particular, Espanya han centrat bona part de les seves crítiques més dures. Colau no només troba “profundament vergonyosa” la resposta a la crisi humanitària dels refugiats, sinó que ha assenyalat que les institucions pateixen una “fortíssima crisi de legitimitat” perquè els ciutadans cada cop les senten més llunyanes i menys preparades per respondre a les necessitats bàsiques. “El que està fent Europa no és per manca de recursos, sinó per por”, ha conclòs.

En aquesta trobada a Nova York, preparatòria d’una conferència que tindrà lloc a Quito (Equador) la tardor vinent, l’alcaldessa de Barcelona, que ha intervingut en nom de les ciutats europees, també ha reivindicat la feminització de la política, definint-la no només com la inclusió de més dones en els centres de poder, sinó també com un canvi radical dels valors i les prioritats “que han imperat en les darreres dècades de neoliberalisme salvatge“.

En aquest sentit Colau, ha remarcat la necessitat de situar abans les necessitats dels ciutadans és vulnerables que “l’especulació o els interessos econòmics a curt termini”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides