Discòrdia a Pals pels projectes urbanístics

L'Ajuntament rebutja categòricament les acusacions dels activistes que atribueixen a l'equip de govern maniobres opaques per afavorir els interessos dels promotors
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Pals mereix, no una visita, sinó cent visites, perquè la seva situació ofereix la possibilitat de veure un dels paisatges més bells i inoblidables del país“. La singularitat immortalitzada així per Josep Pla es troba amenaçada pels propietaris dels terrenys on es preveu aixecar centenars de nous habitatges, la majoria de segona residència, segons denuncia la plataforma Salvem la Platja de Pals. Els activistes locals, però, no només alerten del perill que corre l’entorn natural, sinó que també acusen l’ajuntament d’afavorir l’interès privat dels promotors, de procedir amb opacitat i de mentir sobre els plans d’urbanització.

Els epicentres de la controvèrsia són les àrees de Rodors, a tocar de la platja, i Roca Blanca, amb més pendent i més allunyada del mar, situades a prop del Golf Platja de Pals. Malgrat l’oposició mostrada pels ecologistes i alguns veïns, el govern municipal de Junts per Pals i CiU, que mana amb majoria absoluta, va iniciar els tràmits que permetran, a llarg termini, la construcció en una zona de pinedes propera al mar, quan encara no s’ha acabat de revisar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

En aquest context, segons exposa Salvem la Platja de Pals, el consistori ha impulsat, amb el vistiplau d’Urbanisme de la Generalitat i a petició dels promotors, un pla parcial de manera que ha impedit el debat sobre el model urbanístic. Els activistes calculen que, d’entrada, l’equip de govern està facilitant la construcció de més de 2.000 habitatges i d’una zona comercial que ocuparan aproximadament 250.000 metres quadrats, una àrea que representa un 50% de la totalitzada actualment pel poble. Veuen “insostenible” aquest model urbanístic.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides