Vagues de periodistes en el Dia Mundial de la Premsa

Diferents col·lectius de professionals de la comunicació veuen en perill el seu lloc de treball
Redacció d'El Mundo
Redacció d'El Mundo

Avui es commemora el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, en una jornada en la qual diferents mitjans de comunicació d’Espanya es troben en vaga, o en altres accions de protesta, en defensa dels seus llocs de treball. Els treballadors del diari El Mundo estan avui de vaga, en protesta per l’ERO que ha anunciat l’empresa. La proposta de retallada de plantilla pot afectar a 224 treballadors de tot el grup Unidad Editorial.

Tal com es pot llegir al WEB de El Mundo, la vaga està convocada des de les 07h de la matinada d’avui 3 de maig, i fins a les 07h de demà 4 de maig. La vaga afecta la informació de la WEB del diari, els comptes de les xarxes socials i les aplicacions pels dispositius mòbils. També Radio Marca, l’emissora de ràdio del grup Unidad Editorial, està pendent d’un ERO que podria deixar al carrer 2/3 de la plantilla dels professionals que hi treballen.

Avui, Radio Marca no emet amb la intenció que la direcció del grup de comunicació faci marxa enrere en la seva política de retallades, que de fer-se efectiva, pràcticament acabaria tancat l’emissora ràdio. Periodistes, actors i professionals del món de l’esport han començat una campanya a Twitter amb l’etiqueta #yosoyradiomarca que ha arribat a la categoria de Trending Tòpic durant hores.

Avui a Catalunya Ràdio, els periodistes també estan de vaga per demanar l’equiparació salarial i laboral amb els professionals de TV3. I, per la seva banda, els treballadors de Televisió de Catalunya han desconvocat la vaga que tenien prevista per avui, en defensa del treballador pel qui la direcció demana 7 anys de presó, acusat d’haver filtrat l’any 2012 els sous de la plantilla de Televisió de Catalunya, i els càlculs per fer un Expedient de Regulació d’Ocupació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides