La ‘Corpo’ s’entesta a enviar un treballador de TV3 a la presó

Núria Llorach dóna suport a la petició de la Fiscalia, que demana 7 anys de reclusió per l'informàtic que va filtrar els sous de la plantilla, inclosos els de la direcció
Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Els treballadors i els sindicats de Televisió de Catalunya preparen una campanya de suport pel company acusat de filtrar els sous de la plantilla. La Fiscalia demana per ell una pena de set anys de presó i multa.

 

Com a mínim, els sindicats demanen que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es retiri com a acusació, però no ha fet ni un gest de clemència. Tot el contrari.

 

En la seva primera compareixença al Parlament, la nova presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, es va mostrar divendres passat impassible i va rebutjar retirar-se de l’acusació. La CCMA continua donant suport a les conclusions de Fiscalia, que demana presó per l’empleat acusat de filtrar els sous.

 

Marta Ribas, de CSQP, va recordar a Llorach que tenia l’opció de fer “un gest de diàleg o d’hostilitat” i que havia optat per l’últim. Ribas li va recordar que el problema és que es van filtrar els sous de la direcció, unes retribucions que en aquest moment ja són públiques.

 

En el mateix sentit, Albert Botran, de la CUP, va reiterar que no tenia sentit continuar amb l’acusació perquè, amb l’actual Llei de Transparència, les dades que es van filtrar el 2012 ara ja són públiques.

 

Llorach va insistir en què no es tractava d’un conflicte laboral sinó penal i que, en el seu moment, els sindicats de Televisió de Catalunya van demanar que s’arribés a les últimes conseqüències. Això ha indignat els sindicats, que exigeixen que la ‘Corpo’ es retiri de l’acusació. Consideren que la petició de 7 anys de presó és una barrabassada.

 

L’1 d’agost de 2012, es va filtrar entre empleats de TV3 la relació de sous de tota la plantilla, inclosa la direcció, en un moment que s’havia anunciat la presentació d’un ERO. La filtració va indignar la cúpula, que era la que tenia els sous desorbitats i que era partidària de l’ERO. Llorach s’ha convertit ara en executora de la seva venjança.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides