Unió es veu incapaç de parar la fugida de militants

Carme Drópez també se'n va, però deixa la seva filla en el comitè de govern, que gairebé està inactiu
espadaler
espadaler

L’últim que apagui el llum. Aquesta és la situació del partit: sense cap diputat al Parlament català ni a les Corts espanyoles, sense perspectives d’aixecar el vol, amb un deute reconegut de 19 milions d’euros i en situació de preconcurs de creditors.

 

Un exdirigent democristià explica que els únics que estan donant la cara per Unió en aquests moments són Ramon Espadaler i Antoni Font, secretari general i vicesecretari general, a banda de Josep Sánchez Llibre, si bé aquest últim ja no forma part del comitè de govern.

 

A la resta de dirigents se’ls ha empassat la terra. Com a exemple, aquestes fonts indiquen que, fins i tot, el secretari executiu de finances, Antoni Isac, tot un exconseller de Justícia de la Generalitat, sembla que sempre està atrafegat amb assumptes personals perquè no està al capdavant del dia a dia de l’economia del partit tot i el preconcurs de creditors.D’això, del preconcurs, se n’ocupa un despatx d’advocats extern.

 

Alguns dirigents i exdirigents han intentat esbrinar el nombre de militants que queden a Unió, però no ho han aconseguit. Quan es va fer la consulta interna el juny de l’any passat, arran de la qual es va escindir el partit, estaven citats a participar-hi prop de 4.000 militants. D’aquests, a l’actual Unió en quedarien bastants menys d’un miler, segons les fonts consultades.

 

No només han marxat els independentistes cap a Demòcrates de Catalunya. La majoria dels que han deixat el partit no han anat a cap altra formació i, fins i tot, en les últimes setmanes s’han produït baixes de dirigents històrics gens sospitosos de sobiranistes.

 

Un cas emblemàtic és el de Carme Drópez, tal com ha avançat La Vanguardia. Fonts d’Unió recorden que Carme Drópez, que va arribar a ser secretària general adjunta d’Unió en la dècada dels noranta, és la mare de Carme Plana Drópez, que va ser número 3 del partit en les eleccions del 27-S. Aquesta noia va ser nomenada el 2011 consellera de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), a proposta de CiU, i continua com a vocal del comité executiu dels democristians.

 

El seu pare, Josep Antoni Plana Castellví, va dirigir la Fundació Catalana per la Recerca (FCR), entitat vinculada a la Generalitat. En els anys noranta, aquesta fundació va contractar -i pagar amb diner públic- una empresa externa per la creació del portal d’Internet Olé, amb un cost de 100.000 pessetes. L’any 96, i sense el coneixement del patronat de la Fundació, va vendre Olé a la societat d’un dels treballadors d’aquesta empresa externa per 200.000 pessetes. Temps després, els nous socis es van vendre el buscador Olé a Telefónica per 3.000 milions de pessetes (18 milions d’euros), que va ser rebatejat amb el nom de Terra.

 

Aquesta desastrosa operació per les arques públiques va desfermar una polèmica parlamentària, que va suposar la caiguda de Josep Antoni Plana i, de retop, la de la seva esposa, Carme Drópez, que ara resulta que ha decidit deixar la militància.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides