L’OAC indaga sobre contractes a dit d’Efial a Girona per 112.000 euros

La consultora, que ha canviat de nom, fou adjudicatària a partir de l'arribada de Puigdemont a l'alcaldia
puigdemont alcalde
puigdemont alcalde

La investigació endegada per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) sobre els contractes de servei adjudicats per l’Ajuntament de Girona durant l’etapa del president Carles Puigdemont com a alcalde (2011-2015) té el seu origen en la denúncia d’un particular centrada en els contractes obtinguts per la consultora Efial, les relacions de la qual amb els Consistoris de L’Ametlla de Mar, Ascó i Torredembarra investiga la Justícia.

Segons publica el Diari de Girona, en el punt de mira de l’OAC hi ha almenys cinc contractes adjudicats a dit a Efial, per un total de 112.000 euros: una auditoria del servei de patrimoni (17.600 euros), una altra del servei de contractació (17.300 euros), l’estudi sobre la pròrroga de les aigües de Girona (15.750 euros), un altre estudi sobre el projecte de reforçament de l’abastament de la Costa Brava centre (13.900 euros) i un seguiment del pla econòmic i financer de la pròrroga del servei d’aigua (29.500 euros). El País, per la seva part, publica que durant el mandat de Puigdemont el Consistori de la capital de l’Onyar va atorgar a Efial sis contractes que van totalitzar 113.000 euros: quatre per adjudicació directa (tots de menys de 18.000 euros) i dos més mitjançant un procés sense publicitat (per un total de 51.000 euros).

La contractació d’Efial per part de l’Ajuntament de Girona comença, de fet, amb l’arribada de CiU al poder, quan Puigdemont va esdevenir-ne batlle. La consultora ha rebut contractes arreu de Catalunya principalment de Governs municipals menats per aquesta federació.

Efial Consultoria SL es diu ara Consultoria en Gestión Innovadora SL i té com a administrador únic Francesc Xavier Termens, antic cap de l’Àrea de Participacions Públiques i Patrimoni la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, publica el BOE. Antonio Martos, qui presidia Efial i al mateix temps era gerent de l’empresa municipal d’urbanisme de l’Ametlla La Cala Gestió, consta ara com a soci principal.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari