La BPA té 923 clients sospitosos de blanqueig

L'auditoria de PWC revela que sumen el 19% del volum de negoci de l'entitat
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

L’Agència Estatal de Resolucions Bancàries (AREB) ha publicat les xifres de l’auditoria efectuada per PwC a la Banca Privada d’Andorra (BPA): 923 clients d’aquesta entitat són sospitosos d’haver blanquejat capitals. Aquests clients, sumant crèdits, dipòsits i actius fora de balanç totalitzaven uns 1.000 milions d’euros a la BPA i representen el 3% dels 29.000 que tenia aquest banc quan fou intervingut per les autoritats andorranes i el 19% del seu volum de negoci.

Un centenar dels clients marcats com a sospitosos, així mateix, reuneixen tots els factors de màxim risc, perquè figuren a les llistes de blanqueig, operativa sospitosa o presenten vincles amb casos de rentat de diners que s’han portat als jutjats

PwC ha estudiat uns 37.000 comptes, 60.000 documents i 15 milions de transaccions corresponents als darrers set anys. De la BPA, sobre la qual encara es manté una mena de corralito, va sorgir Vall Banc, el ‘banc bo’, que l’AREB té previst subhastar pròximament. Vall Banc aplegarà 27.000 clients, un 92,6% dels que tenia la BPA. A banda dels 923 sospitosos, 1.242 clients més necessiten lliurar documentació que avali que els seus comptes i operacions són legítims per ser considerats “aptes” i poder ser traspassats a Vall Banc.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari