Un matrimoni de poder

Jordi Jané i Margarida Gil, marit i muller, conseller d'Interior i cap del gabinet jurídic de la Generalitat, controlen l'acció del govern i de Convergència
jane
jane

Diuen que darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona. Doncs, darrere d’un home poderós sempre hi ha una dona poderosa i, això, es compleix a la perfecció en el cas de Jordi Jané, conseller de l’Interior, i de la seva esposa, Margarida Gil, cap del gabinet jurídic central de la Generalitat.

Si Jané està al capdavant dels Mossos d’Esquadra, Gil comanda un exèrcit d’advocats que sovint actua al servei de foscos interessos dels dirigents convergents. Margarida Gil va quedar retratada, mai millor dit, en el cas ITV. En aquest sumari, pel qual està inculpat Oriol Pujol Ferrusola, hi ha dues fotografies del jutge Joaquín José Ortiz Blasco, condemnat a dos anys de suspensió per assessorar els empresaris de la trama de les ITV: en la primera imatge, es veu a l’exmagistrat entrant en un restaurant el 23 de febrer de 2012 amb els empresaris Ricard Puignou i Enric Marugán; i en la segona, apareix el mateix exmagistrat l’endemà en un bar amb Margarida Gil, la directora del gabinet jurídic de la Generalitat.

El jutge Ortiz Blanco va ser condemnat l’any passat pel Tribunal Suprem a dos anys de suspensió per assessorar Puignou i Marugán, exdirectius de Certio, que estan inculpats en el cas ITV perquè, amb l’ajuda d’Oriol Pujol Ferrusola, suposadament pretenien manipular a favor seu l’adjudicació d’estacions d’inspecció tècnica de vehicles. En canvi, Margarida Gil tan sols va ser citada a declarar, com a testimoni, en el cas ITV.

Sorprenentment, Margarida Gil continua en el càrrec malgrat haver-se reunit, en companyia d’Assumpta Palau, cap del servei contenciós-administratiu de la Generalitat, amb el jutge Ortiz Blanco. Quan el febrer de 2012 van quedar en un racó d’un bar, aquest magistrat presidia la secció cinquena de la sala civil del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i, en funció d’aquest càrrec, era l’encarregat de resoldre els recursos que havien presentat els directius de Certio contra la concessió de noves estacions d’ITV.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 283 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari