Les adjudicacions de la Generalitat al ‘càrtel del foc’ superen els 47 milions

Els investigadors apunten que Dinarés facilitava informació privilegiada a Avialsa sobre concursos sobre els quals podia decidir
avio bombers
avio bombers

Les empreses d’extinció d’incendis que es troben sota investigació perquè, suposadament, van manipular concursos mitjançant suborns -l’anomenat ‘càrtel del foc’- van rebre adjudicacions del Departament d’Interior de la Generalitat per valor de més de 47 milions d’euros durant la darrera dècada.

Gran part del negoci, de fet, el van fer gràcies a la Generalitat de Catalunya, sempre -des del 2003- amb licitacions obtingudes per Avialsa en concursos on s’apunta que no hi havia competència real.

L’amo d’aquesta empresa, Vicent Huerta, es troba en el punt de mira com a suposat subornador de l’exalt càrrec dels Bombers de la Generalitat Ramon Dinarés, qui fou destituït per Interior després de l’esclat de l’escàndol i de la seva detenció.

Dinarés va rebre diners en metàl·lic, regals i nits en hotels durant mesos, segons el contingut d’una agenda lliurada a la Policia per un testimoni. Els investigadors creuen que va lliurar a Avialsa informació privilegiada sobre concursos i pressupostos que encara no eren públics i sobre concursos amb relació als quals tenia poder de decisió.

El contingut de comunicacions per email entre Dinarés i Huerta, a parer de la UDEF, posa de manifest que l’exalt càrrec dels Bombers, a més, modificava concursos a posteriori per afavorir Avialsa, publica El Mundo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides