La denúncia a Acciona sacseja el Govern

PSC i CSQEP volen que compareguin Rull i De Alfonso
rull
rull

El tarannà governamental sembla haver canviat amb relació a l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobergat (ATLL) a Acciona. En la seva compareixença d’aquest dimarts, la consellera i portaveu Neus Munté s’ha manifestat de manera ben diferent de com acostumava a fer-ho el seu predecessor, Quico Homs.

No ha fet costat Acciona, acusada per l’Oficina Antifrau de greus irregularitats, sinó que ha exposat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja havia detectat els fets amb una auditoria i els havia denunciat a l’Agència Tributària el 2015. Acciona, però, nega els fets alhora que apunta cap a la Generalitat.

Arran de l’informe de l’Oficina Antifrau que dóna escac a Acciona, el PSC i Catalunya Sí que es Pot han sol·licitat a la Mesa del Parlament les compareixences del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i del director de l’Oficina, Daniel de Alfonso, davant la comissió del Medi Ambient i Sostenibilitat.

A Junts pel Sí hi ha divisió d’opinions sobre ATLL. ERC advoca per la recuperació de la gestió pública, mentre que CDC és la gran defensora d’una privatització que ha resultat un fiasco. Els tribunals van anul·lar el concurs i van sentenciar que la Generalitat havia de resoldre el contracte que havia adjudicat a Acciona per un període de 50 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides