El Fiscal apunta que Mas va cometre dos delictes més el 9N

Aprecia indicis de prevaricació administrativa i malversació, castigats amb penes més dures que la desobediència
Mas surt del TSJC
Mas surt del TSJC

Per al fiscal no es tracta només de desobediència, la possible conducta delictiva de l’expresident Artur Mas relacionada amb l’organització de la consulta sobiranista alternativa del 9 de novembre del 2014.

El Ministeri Públic ha exposat aquest 2 de febrer en un escrit que els fets del 9N, sense perjudici de la seva qualificació definitiva, “podrien ser, en abstracte i a títol orientatiu, constitutius dels delictes de desobediència, prevaricació i potser també malversació de cabals públics”.

Segons publica El Español, a partir de la instrucció del cas s’han detectat indicis sobre la possible existència d’aquests delictes, que estan castigats, més enllà de la inhabilitació per desobeir el Tribunal Constitucional, amb multes, suspensions com a treballador públic i, donat el cas que no es reintegrin imports que es considerin malversats en un breu termini, fins i tot penes de presó. Fonts de la Fiscalia citades pel mateix diari exposen que el reintegrament d’imports dels diners serviria per atenuar una eventual pena.

El Fiscal, a més, considera que Mas va mentir al jutge en la seva declaració i que va desatendre el Constitucional, tot indicant que “la utilització dels mitjans públics, lluny de ser interrompuda, va continuar, tot i que es va mantenir convenientment en segon pla, de manera que de cara a l’exterior i el mateix dia de la votació l’aparença fos efectivament la d’un procés exclusivament gestionat per ciutadans voluntaris”.

Així mateix, indica que “la instrucció ha revelat que, sense els mitjans de l’Administració autonòmica empleats abans i després de la suspensió cautelar, la votació no hauria pogut tenir lloc en els termes pretesos” i que “es va voler fer veure que el procés quedava exclusivament en mans de ciutadans voluntaris quan en realitat no va ser així”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides