L’instructor del 3% demana ser rellevat

La majoria dels investigats no resideixen a la demarcació del seu jutjat
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència

El jutge Josep Bosch, que mena la investigació sobre la trama del 3% amb què, suposadament, es va finançar Convergència Democràtica (CDC), ha sol·licitat inhibir-se del cas perquè, entre altres motius, la majoria de les persones investigades resideixen i desenvolupen les seves activitats professionals fora de la demarcació del seu jutjat, publica La Razón citant fonts del cas.

Una altra raó que es relaciona amb aquesta petició de relleu és la pressió exercida des de les files convergents contra aquest jutge, de 30 anys i que té El Vendrell com a primer destí. Les mateixes fonts assenyalen que Bosch, de qui es destaca que ha cursat diligentment totes les peticions de la Guàrdia Civil, ha hagut d’assumir aquesta instrucció amb pocs mitjans materials i personal.

Donatius de Teyco fins al 2014
D’altra banda, segons ha publicat El Mundo aquest cap de setmana citant informes que la Guàrdia Civil ha remès al jutge, la Fundació CatDem va canalitzar cap a CDC diners procedents de comissions del 3% pagats per empreses adjudicatàries de la Generalitat durant el mandat d’Artur Mas com a president. En total, 1,8 milions d’euros.

Se cita, en aquest sentit, que Teyco, on l’imputat Jordi Sumarroca exercia de conseller delegat, va efectuar donatius a CatDem xifrats en 207.720 euros els anys 2012, 2013 i 2014. L’últim pagament de Teyco, segons la Guàrdia Civil, té data del març del 2014.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari