Les ombres del Puigdemont alcalde

Josep Manel Bassols, detingut pel cas del 3%, fou cap de la campanya del nou president l'any 2011
puigdemont
puigdemont

Aquest dilluns, l’endemà de la seva investidura com a president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont renuncia com a alcalde de Girona, un càrrec que ha exercit des del 2011.

En la contesa electoral municipal de fa cinc anys, va comptar amb la col·laboració, com a cap de campanya, de Josep Manel Bassols, exalcalde convergent d’Anglès que ha estat detingut en la tercera fase de l’operació Petrum, la que empaita la trama del 3%.

Josep Manel Bassols, que és el marit de Núria Bassols (nomenada comissionada per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública el passat mes de febrer), ha estat exercint com a delegat a Catalunya de la constructora Oproler, una de les empreses investigades. En la mateixa operació foren detinguts, entre altres, el tresorer de Convergència, Andreu Viloca.

3,7 milions
D’altra banda, durant l’etapa de Puigdemont al capdavant del consistori gironí destaca la controvertida adquisició, per 3,7 milions d’euros, d’una col·lecció que inclou diverses obres pictòriques. El nou president la va justificar aleshores com “una oportunitat de desenvolupament econòmic” per a la ciutat.

La factura la va assumir l’empresa d’aigües AGISSA, propietat en un 20% del municipi. “Rotundament no, el fons de Santos Torroella no el pagaran els veïns de Girona amb el rebut de l’aigua”, va declarar Puigdemont. Però la plataforma Aigüa és Vida va destapar que mentia o no sabia de què parlava: segons l’acord entre AGISSA i l’Ajuntament, l’empresa ha de tornar els milions pagats al “soci privat” (La Caixa, Agbar i FCC) amb interessos. Aquests interessos només podien procedir de la font d’ingressos d’AGISSA: el rebut de l’aigua.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari