Artur Mas plega, puja Puigdemont

Entesa de darrera hora de JxS i la CUP per la investidura de l'alcalde de Girona
puigdemont
puigdemont

El nom de Carles Puigdemont ja feia dies que “sonava” com a possible recanvi d’Artur Mas, en el cas que la CUP no donés el seu braç a tòrcer en la seva negativa a facilitar la investidura de l’actual president de la Generalitat. Durant el matí i aquestes primeres hores de la tarda de dissabte s’ha anat decantant l’opció de la renúncia d’Artur Mas, exigida per la CUP, com a única solució per buscar un desllorigador al carreró sense sortida d’aquesta legislatura.

En principi, l’acord filtrat entre Junts x Sí i la CUP passaria pel nomenament de l’alcalde de Girona, i president de l’Associació de Municipis per la Independència, com a candidat a president de la Generalitat. A canvi, un grup de diputats de la CUP, encara no quantificat, renunciaria a l’escó per tal que Carles Puigdemont pogués assolir, en el ple d’investidura que es convocaria demà, la majoria absoluta de vots en la primera i última volta.

L’acord, que presenta moltes incògnites operatives i legals, encara no s’ha formalitzat oficialment i durant la tarda d’aquest dissabte hi ha anunciada una reunió de la comissió executiva de CDC i una compareixença pública del president en funcions, Artur Mas. El termini màxim per a l’elecció d’un nou president de la Generalitat s’exhaureix demà a les 24 hores. Si no s’assolís, caldria procedir a la dissolució del Parlament i a la convocatòria d’unes noves eleccions.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari