Histèria contra la CUP

Destrossen el vidre del cotxe d'un regidor cupaire a les Borges Blanques
jaureguizar
jaureguizar

Contra la negativa de la CUP a investir Artur Mas com a president de la Generalitat havia sorgit el #pressingCUP i quan aquesta negativa ha esdevingut, el passat 3 de gener, la posició definitiva de la formació anticapitalista, s’ha desfermat la histèria.

En són bona prova els tuits escrits pel professor de la Universitat de Barcelona i militant convergent Àlex de Jaureguizar. “Els fills de puta de la CUP. Maleïts siguin ells i tots els seus descendents. De bon rotllo. Hiperventilat tranquil…”, deia en un d’ells. “Ja sabem qui és l’enemic de la pàtria catalana. Traïdors de la CUP!”, assenyalava en un altre.

Aquest docent associat a la UB també ha escrit últimament que “ni se m’adreci mai un fill de puta de la CUP”, entre altres missatges contra el partit que tenia la investidura de Mas a les seves mans. Així mateix, ha afegit, en resposta a Toni Aira: “Més humiliació vols Toni? Donar la raó a tots els porcs que ara riuen? Què tal si cremem el Parlament directament?“.

La UB ha reaccionat rebutjant per “inacceptables” les expressions de De Jaureguizar, els tuits del qual estan ara “protegits” (no accessibles), i, segons La Vanguardia, aquesta institució estudia emprendre accions legals contra ell.

Excessos com aquests i nombrosos retrets des de faristols polítics i mediàtics, principalment contra els cupaires, marquen els darrers dies en què encara és possible formar un nou Govern aquesta legislatura. En un últim intent, Junts pel Sí i la CUP tenen previst reunir-se aquest dijous amb les entitats sobiranistes com a mediadores, per bé que cap de les dues parts preveu variar substancialment allò que ja han plantejat.

Vidres trencats
La CUP de les Borges Blanques, d’altra banda, sospita que l’atac patit pel cotxe d’un regidor cupaire a la localitat té motivacions polítiques. Durant la matinada del 5 al 6 de gener, algú va trencar el vidre del vehicle, del qual no es va sostreure res. “Si fos un atac amb motivacions polítiques, com sospitem, no estaríem davant de cap bretolada sinó d’una clara mostra de feixisme i, per això, molt preocupant”, exposa la CUP de les Borges Blanques en un comunicat.

“No tenim constància que mai abans cap procés polític hagi derivat en actituds com aquesta a les Borges i ens preocupa que hi pugui haver algun conciutadà capaç d’expressar el seu desacord o descontentament polítics d’aquesta manera. Si qui ho ha fet ho ha fet per motius polítics, no és independentista. Vingui d’on vingui, el feixisme és feixisme i no es pot tolerar ni per part nostra ni per cap borgenc, sinó que cal denunciar-lo i plantar-hi cara.”, afegeixen els cupaires.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari