Mas apel·la a “la meitat de la CUP”

"Si els que posen creus triomfen, el procés és mort", diu per explicar que no farà un pas al costat
Artur Mas, al Palau de la Generalitat
Artur Mas, al Palau de la Generalitat

Artur Mas s’aferra a “la meitat de la CUP” perquè li faciliti la investidura abans de l’11 de gener, dilluns vinent, quan signarà, si “la meitat de la CUP” no mou fitxa, el decret per celebrar unes eleccions el proper 6 de març. En una compareixença a la Generalitat, el president en funcions ha assegurat que no farà un pas al costat per investir un nou president.

“Junts pel Sí no pot fer noves concessions, quan diu això vol dir qualsevol altra concessió. Si en fem alguna nova i sobretot d’aquest nivell –ha al·ludit a un hipotètic canvi de presidenciable- el missatge que es dóna és que es pot construir un nou país a base d’excloure. Ens hem de separar de la ‘pose’ de cada dia, de la ‘tonterieta’ del dia a dia. Si diem els que posen creus són els que triomfen, el procés català és mort”, ha argumentat. “Ningú pot excloure ningú, ningú pot vetar ningú. Se’ls ha de dir que no. Perquè només es pot construir un país des del vot i no del vet”, ha insistit.

Mas ha carregat contra el veto de la CUP: “La meitat de la CUP ho ha entès. Però la meitat que no ho ha entès ha acabat imposant la seva llei. Aquesta decisió ha comportat la divisió del seu cap de llista, cosa que vol dir que deuen haver entès el seu error. L’altre error que comet la CUP és pensar que la revolució que volen fer és amb 5 diputats del Parlament de Catalunya. Un mínim sentit de la realitat no els hauria portat a aquesta situació”.

El presidenciable signarà el dia 11 el decret de convocatòria de noves eleccions a Catalunya. “Preferiria no signar-lo, fins diumenge hi ha temps perquè hi hagi la investidura”, ha conclòs.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari