Quant cobra cada partit pel 20-D?

rajoy pedro sanchez
rajoy pedro sanchez

El PP, guanyador de les eleccions, ha estat el major beneficiari de l’assignació per despeses de campanya que reben les formacions que aconsegueixen millors resultats. Entre subvencions ordinàries i per les paperetes, el PP té assignats 19 milions d’euros, informa elBOEnuestrodecadadía. El PP és l’únic dels grans partits que no ha donat cap dada sobre el seu pressupost de campanya. En les anteriors eleccions generals, segons l’informe del Tribunal de Comptes, va gastar més de 20 milions.

El PSOE, per la seva banda, té assignats uns 13 milions. El partit no ha publicat el seu pressupost de campanya, però va donar una xifra: 9 milions d’euros. Si aquesta ha estat la xifra que finalment han gastat i, per tant, allò que podrien cobrar com a subvenció, els altres 4 milions no sortirien de les arques públiques. Aquest càlcul exclou el PSC.

Ciutadans, que tampoc publica les dades però va assegurar que el seu pressupost per a aquestes eleccions era de 4 milions, té l’assignació que li correspon de 9,4. 5,4 milions de diferència que, si el partit no ha gastat de més, no cobrarà.

Podem, que sí publica els seus comptes desglossats, té assignats per resultats uns 7,5 milions d’euros. Els seus comptes vaticinaven una despesa de poc més de 2,5 milions. Deixarà de rebre, doncs, 5 milions. El càlcul exclou les altres formacions de la coalició d’esquerres.

ERC, que va informar a la Sindicatura de Comptes d’un pressupost d’1,4 milions d’euros i podria cobrar fins a 2,4, també gastaria menys del que els resultats els assignen.

L’altra cara de la moneda és Convergència (Democràcia i Llibertat), que cobrarà menys de 2 milions quan el seu pressupost de campanya era d’una mica més de 2,1. Tocarà pagar. El mateix que Izquierda Unida. I que Unió Democràtica, que s’ha quedat sense representació… i sense ingressos.

El fet de subvencionar només despeses de campanya demostrables permetrà el Govern estalviar-se, de ser certes les xifres pressupostades, uns 15 milions d’euros.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari