Suspens en democràcia

Cap partit català amb presència al Congrés aprova en qualitat democràtica
Documents escombraries
Documents escombraries

Tot i ser una institució essencial de la democràcia, els nostres partits polítics són qualsevol cosa menys democràtics si parlem del seu funcionament intern. Garantir-ne la pluralitat ideològica, establir uns sistemes d’eleccions dels responsables orgànics i dels candidats electorals transparents i participatius, donar comptes a la militància de la gestió feta, fixar a l’agenda els congressos, protegir els drets dels afiliats i simpatitzants, i acomplir els compromisos aprovats són uns requisits tan bàsics com difícils d’assumir per la majoria de les formacions.

Segons el primer rànquing fet aquest 2015 per Más Democracia, cap dels partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats aprova en qualitat democràtica, situació que faria la seva existència impossible a Alemanya i Gran Bretanya, per exemple.

La formació política que més s’acosta a l’aprovat de mitjana és Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) amb una puntuació del 4,7 sobre 10. Li segueixen els socialistes catalans (PSC), amb un 4,3; i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb un 4,1. Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no arriba ni al tres –n’obté un 2,8-mentre que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es queda a un 2,3. Si parlem del sistema d’elecció de candidats, només aproven ICV i ERC.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari