L’Audiència Nacional investiga els ajuntaments de Celrà i la Seu

Per haver aprovat mocions de suport a la resolució independentista del Parlament
audiencia nacional
audiencia nacional

Les mocions de suport a la resolució independentista del Parlament aprovades pels ajuntaments de la Seu d’Urgell i Celrà es troben en el punt de mira de l’Audiència Nacional. Segons publica El País, els jutjats 1 i 4 de l’Audiència han obert diligències per determinar si es van cometre delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions i ús indegut de fons públics amb l’aprovació de les mocions.

L’actuació, segons el mateix diari, té origen en escrits de la Fiscalia on s’insta a identificar els regidors que van donar suport a les mocions i es reclama documentació. Les diligències es van obrir a partir d’atestats de la Guàrdia Civil.

La resolució independentista, aprovada el 9 de novembre, fou suspesa pel Tribunal Constitucional quan va admetre a tràmit el recurs presentat pel Govern espanyol per mirar de tombar-la.

Es preveu que aquest dimecres el Constitucional faci públic que anul·la la resolució independentista del Parlament. Segons publica El Mundo, la decisió es va acordar aquest dimarts en la reunió del ple. L’evident anticonstitucionalitat i el desig del Tribunal de resoldre el recurs de Govern espanyol com més aviat millor expliquen, segons la mateixa informació, que s’acabi tombant la declaració del 9 de novembre en poc més de tres setmanes.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari