Anticorrupció demana la imputació de Jordi Pujol a l’Audiència Nacional

La Fiscalia es basa en els indicis que vinculen l'expresident amb un compte obert pel seu primogènit a Andorra
Jordi Pujol
Jordi Pujol

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge José de la Mata, l’instructor que mena la investigació sobre Jordi Pujol Ferrusola a l’Audiència Nacional, que imputi l’expresident Jordi Pujol.

Els indicis acumulats sobre la propietat dels diners d’un compte obert per Jordi Pujol junior a la Banca Reig d’Andorra (actualment Andbank), l’any 2000, motiven aquesta petició, publica El Confidencial.

Anticorrupció apunta que els fons investigats eren en realitat de l’expresident de la Generalitat, que hauria comès un delicte fiscal.

Dos documents fan pensar en aquest sentit. Un d’ells és un manuscrit del mateix Jordi Pujol en el qual certifica, el maig del 2001, quan encara presidia el Govern català, que era el propietari del compte i que, si morís, els diners corresponien a la seva esposa, Marta Ferrusola.

En l’altre document, que porta la firma de Jordi jr. i té la mateixa data que l’obertura del compte a la Banca Reig, el fill gran de l’expresident assenyala que els 1,8 milions ingressats l’any 2000 pertanyen al seu pare.

Consten cinc extraccions d’efectiu, exposa El Confidencial, entre els moviments del compte investigat, dels quals destaquen dues: una de gairebé 150.000 euros (3 de juny del 2010) i una altra d’1,14 milions d’euros (28 d’octubre del 2010). Els diners es van moure a un compte de Jordi junior fins que, el 30 de desembre del 2010, es va efectuar el darrer moviment i el compte es va buidar, assenyala la mateixa informació.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari