Colau crea una oficina anticorrupció amb 56 funcionaris

L'exdiputat David Fernàndez i l'activista Simona Levi, entre els 12 assessors externs
asens fernandez
asens fernandez

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació de l’Oficina per a la Transparència i les Bones Pràctiques, concebuda per prevenir la corrupció i combatre l’opacitat.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde Jaume Asens, en formaran part 56 funcionaris que ja treballaven en altres tasques al Consistori i ara estudiaran possibles conflictes d’interessos i casos de tràfic d’influències. Joan Llinares, gerent de coordinació i recursos, qui va assumir la direcció del Palau de la Música quan va esclatar l’escàndol de Fèlix Millet, hi serà al capdavant.

A més, per donar suport i vigilar aquesta oficina municipal, el Govern d’Ada Colau crea un Consell Assessor per a la Transparència. L’integraran un màxim de 12 figures la societat civil compromeses amb la lluita contra la corrupció. Entre ells hi ha l’exdiputat de la CUP David Fernàndez (que va presidir la Comissió Pujol del Parlament), els activistes d’Xnet Simona Levi i Sergio Salgado, el representant del sindicat de tècnics d’Hisenda Miguel Ángel Mayo, el membre de la Plataforma d’Auditoria Ciutadana del Deute Enric Pons i representants de l’associació ciutadana 15paRato (que va denunciar el cas Bankia, que investiga l’Audiència Nacional).

L’oficina anticorrupció de l’Ajuntament de Barcelona, aprovada i presentada aquest dijous, no es posarà en marxa immediatament, sinó que el projecte queda publicat a Internet 30 dies perquè els ciutadans facin aportacions.

Consta de tres àrees: una d’anàlisi sobre casos de mala praxi, una de desenvolupament de la transparència institucional i una de control de la gestió. La iniciativa preveu bústies de denúncia anònima, protocols contra desviacions de poder al Consistori, estàndards de publicació d’informació i auditories ciutadanes.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari