El promotor del Castor contradiu els experts

Segons Recaredo del Potro, responsable d'Escal UGS, els sismes i les injeccions de gas només van coincidir
recaredo castor
recaredo castor

Els informes de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) van relacionar directament les injeccions de gas al magatzem submarí Castor amb l’activitat sísmica registrada el setembre del 2013. Però aquest dilluns, el president del consell d’administració d’Escal UGS, concessionària del projecte, ha negat aquesta relació i ha qüestionat els informes de l’IGME.

En la seva compareixença al jutjat número 4 de Vinaròs, on s’instrueix l’afer sobre les suposades irregularitats en la concessió de l’explotació del Castor, Recaredo del Potro ha atribuït aquells terratrèmols a la “sismicitat natural” de la zona i ha apuntat que només va ser una coincidència que aquell fenomen es produís quan s’efectuaven les injeccions de gas.

Del Potro, així mateix, ha negat que l’empresa tingui “qualsevol mena de responsabilitat”, adduint que Escal va fer tots els estudis sismològic requerits, i ha assenyalat que el director de la Red Nacional de Alerta Sísmica l va assegurar que no existia el menor risc per a les persones.

A més, ha indicat que l’IGME va interpretar erròniament les dades. Segons el responsable d’Escal, els tècnics autors de l’informe que va vincular els sismes amb les injeccions de gas van confondre el cabal de la injecció amb el volum.

La polèmica indemnització
Arran de la hibernació del projecte Castor, Escal UGS, propietat en un 66,67% d’ACS, ha estat la receptora d’una indemnització de 1.350,7 milions d’euros (interès del 4,27% anual) que pagarà el sector gasista: els consumidors en les seves factures durant els pròxims 30 anys.

Per pagar aquesta quantitat, el Govern va emetre a nom d’Enagás, empresa participada per l’Estat, drets de cobrament a 30 anys per cobrir el deute i els ha cedit a la banca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides