Unió i PP són els partits més foscos d’Espanya

Només dues formacions aproven, per la mínima, en el rànquing de qualitat democràtica
duran sanchez llibre
duran sanchez llibre

Unió Democràtica de Catalunya i Partit Popular són els partits més foscos d’entre els que tenen dos o més diputats a Les Corts o a l’Eurocambra, segons els rànquing de transparència democràtica elaborat per la iniciativa ciutadana Más Democracia, que els atorga 2,3 punts sobre 10. Els segueix, en la tercera posició del podi dels menys transparents, Convergència Democràtica (2,8).

La llista de suspesos continua amb el PNB (3,5), IU i Coalició Canària (3,8), UPyD i C’s (4), ERC (4,1), PSC i PSOE (4,3) i ICV (4,8). Només aproven Podemos (5,5) i el Bloc Nacionalista Gallec (5,7).

La Plataforma ha elaborat el llistat seguint la normativa de funcionament, la democràcia interna, els sistemes de selecció de candidats, els drets dels afiliats i la seva protecció, la informació pública sobre el partit i la publicitat dels codis ètics adoptats.

La investigació es va fer entre juny i setembre d’aquest 2015 sota la direcció del professor de sociologia de la Universitat Carles III de Madrid, José Antonio Gómez.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari