CAP i hospitals concertats, escanyats pels impagaments

Salut també deu 330 mlions d'euros als farmacèutics
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

Els impagaments als farmacèutics, xifrats en 330 milions i corresponents a les factures del juliol al setembre, no són els únics deutes de la Generalitat de Catalunya relacionats amb la salut.

Els centres concertats -56 hospitals i gairebé 150 CAP i centres de salut mental- han cobrat el passat dijous el 66% de la factura corresponent al juny, però no saben quan podran cobrar la resta, tot i que l’acord amb el CatSalud estableix el cobrament regular a 60 dies.

Segons explica José Augusto García Navarro, president de la patronal de la concertada Consorci de Salut i Social de Catalunya, a El Periódico, han reclamat en diverses oportunitat l’increment del preu dels actes mèdics, que han vist reduit fins a l’extrem.

La sostenibilitat perilla pel que fa a la sanitat concertada i a les farmàcies, sobretot les més petites, per culpa dels impagaments. 

Per la seva part, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que aplega el moviment associatiu que treballa per les persones discapacitades del país, va xifrar el passat mes d’abril el deute governamental acumulat des del 2011 en més de 82 milions d’euros.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari