L’exdirector del diari Egin surt de la presó

Després d'haver complert una pena de set anys i mig
Excompanys han esperat Salutregi a la sortida de la presó
Excompanys han esperat Salutregi a la sortida de la presó

El darrer periodista pres a Espanya, l‘exdirector del diari abertzale Egin Jabier Salutregi, ha sortit aquest dijous de la presó de Burgos, després de set anys i mig d’internament condemnat per “pertinença a banda armada”. L’Audiència Nacional va tancar el diari afí a l’esquerra independentista basca el 1998.

Tres anys després de l’operació contra l’Egin, el jutge Baltasar Garzón va ordenar la clausura de la revista Ardi Beltza i la detenció del seu director, Pepe Rei. El 2003, un altre jutge de l’Audiència, Juan del Olmo, va ordenar el tancament del diari Egunkaría alhora que la policia va detenir els seus dirigents, que van ser absolts anys després.

El Suprem va sentenciar el 2009 que l’activitat de l’Egin no podia qualificar-se d'”il·lícita”, però el diari ja feia sis anys que havia estat clausurat, el seu director empresonat, i la plantilla de 200 persones, a l’atur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.