L’oposició, en bloc contra Junts pel Sí per la composició de la Mesa

El PP quedarà fora d'aquest òrgan parlamentari
Título de la imagen
Título de la imagen

Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PP han signat un acord que demana que en les negociacions dels grups per repartir-se les cadires de la Mesa del Parlament es preservin els principis de “proporcionalitat i representació”.

Els signants volen que “tots els òrgans parlamentaris reprodueixin proporcionalment la composició de la Cambra sense que cap formació política pugui tenir una majoria absoluta que no ostenta”.

Junts pel Sí, a qui correspon la presidència, una de les vicepresidències i una secretaria, tindria majoria a aquest òrgan parlamentari si la CUP rebutja l’oferta d’una secretaria, i aquesta cadira passa a mans de la formació liderada per Raül Romeva. Donat aquest cas, Junts pel Sí tindria 4 de les 7 cadires de la Mesa. L’oposició es queixa que aquest grup tindria una majoria absoluta que no s’avé amb la representació a l’hemicicle.

En qualsevol cas, la Mesa tindrà una majoria independentista, donat que C’s tindrà l’altra vicepresidència, i ERC i CSQP una secretaria cadascun. El PP queda fora d’aquest òrgan parlamentari.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari